Lutsch Szilvia vagyok, pszichológus. Szeretem a szakmámat, mert tele van változatossággal és kihívásokkal. Mert mindenkinek vannak erősségei, és segíthetek ezek feltárásában, továbbfejlesztésében. Mert a tanácsadás során a kliens pozitív irányba tudja mozdítani az életét. Mert önmagunk megismerése és a változás az egyik legizgalmasabb és legnehezebb feladat, és ennek pszichológusként nap mint nap részese lehetek.

 Munkamódszerem személyközpontú, a hozzám fordulók érzései, gondolatai, személyisége állnak a középpontban, melyek teljes mértékű elfogadása alapvető a tanácsadás során. A kliens és a pszichológus egyenrangú félként vannak jelen. Fontosnak tartom, hogy mindannyian egy rendszer részesei vagyunk; egy probléma sosem egyoldalú, az egyén szűk és tág környezetének résztvevőivel mindig interaktív viszonyban áll. Hiszem, hogy mindenkiben megvan a képesség, hogy fejlődjön azon a területen, amin szeretne. A tanácsadás hossza leggyakrabban 10-15 alkalom közé esik, közös megegyezés alapján.

  Pszichológusi alap és mesterdiplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem, és itt folytattam Tanácsadó szakpszichológusi tanulmányaimat is. Mindezek mellett a családok és párkapcsolatok iránti érdeklődésemtől hajtva a Magyar Családterápiás Egyesület családterápiás alapképzését is elvégeztem.

  Szakmai tevékenységemet tekintve 2011 óta dolgozom az Újpesti Pedagógiai Szakszolgálatnál, ahol különböző életkorú gyermekekkel és családjukkal foglalkozom. Az itt szerzett szakmai tapasztalatom sokszínű. Gyermekek számára tartok egyéni és csoportos foglalkozásokat, szülők illetve nagyszülők részére egyéni- és páros konzultációt, házassági és családi tanácsadást, valamint intelligencia-, magatartási- és iskolaérettségi vizsgálatokat is végzek. 

 Magánrendelésemen elsősorban felnőtt személyek - egyének, párok és családok - jelentkezését várom, főként önismereti, párkapcsolati, gyermeknevelési, önértékelési, pályaorientációs kérdésekkel, vagy életútjukban történő elakadással, döntési nehézségekkel.